miercuri, 13 iunie 2012

Smartphone + un posibil prepaid in Romania


Cum ar fi sa aveti un Smartphone cu cartela prepaid sau un plan de reincarcare tarifar in Romania? Cele mai multe retele de telefonie mobila din lume incearca sa-si ademeneasca clientii oferindu-le numeroase oferte la un pret avantajos. Toata lumea se invarte in jurul tehnologiei. Astazi, telefoanele smart de ultima generatie sunt cele care le iau ochii cumparatorilor. De aceea, operatorii de telefonie mobila incearca sa-si convinga clientii sa-si achizitioneze telefoane smart la oferte de abonamente scumpe, lucru care ii obliga oarecum pe clienti sa se abonze la diferiti operatori de telefonie mobila. Acestia din urma sunt nevoiti practic sa ramana clienti fideli pentru o durata mai indelungata  la diferitele retele de telefonie mobila.
Vodafone reincarcare online smartphone
Reincarcara Motorla online

In cazul in care nu aveti standardele atat de ridicate si nu va doriti neaparat un telefon  « inteligent », ci doar un telefon care sa va fie util si care sa nu coste o avere, puteti sa vedeti mai jos cateva oferte interesante :

Voi incepe cu operatorul de telefonie mobila Vodafone Romania :
Aceasta retea de telefonie mobila este singura care ofera un pachet prepaid adecvat, un pachet in care primiti credit bonus/minute gratuite. Pe langa asta, la Vodafone puteti gasi si Vodafone Smart, de care beneficiaza numai aceasta retea de telefonie. Telefonul Adroid cu touchscreen este destul de bun pentru a naviga pe internet, pentru video, pentru a urmari filme. Pe langa asta detine si un GPS si un music player.
Cea mai avantajoasa parte este cea in care primiti si cartela prepaid, odata cu cumpararea telefonului. Cu aceasta cartela aveti 3000 de minute/sms-uri gratuite in retea, dar si 75 de minute nationale/internationale (pe care le puteti folosi in celelalte retele). Aveti la dispozitie si 250 MB pentru a naviga pe internet, ceea ce este suficient pentru un trafic pe internet decent. Acest pachet de incarcare Vodafone costa numai 7 euro. De fiecare data cand nu mai aveti minute trebuie doar sa apelati la aceasta incarcare Vodafone si veti putea vorbi liber din nou. In primul meu articol am mentionat ca puteti face o incarcare Vodafone si online, direct pe site-ul acestui operator. Vodafone vinde acest pachet la numai 99 euro si in plus veti primi si 10 euro pentru reincarcarea voucherului.


Urmatorul operator de telefonie mobila este Orange Romania :
Orange nu ofera un pachet complet, asa incat cele 2 parti, telefonul si planul tarifar vor trebui combinate separat. Vom incepe cu telefonul. Cel mai ieftin este Motorola Defy Mini. Este un telefon Android, dotat cu camera, serviciu GPS si touchscreen. Consider ca acest telefon este unul de calitate, din moment ce se presupune a fi fiabil, dar si rezistent la apa, ceea ce e cu siguranta un plus binevenit. Acest model de telefon este vandut la pretul de 161,2 euro. Pe langa asta, trebuie sa luati in considerare si planul tarifar de reincare prepaid. O oferta de reincarcare Orange este posibila la un pret de 5 euro. Aceasta reincarcare Orange va va aduce 3000 de minute si 3000 de sms-uri gratuite in retea, dar si 75 de minute gratuite in alte retele, chiar si pe plan international. Aceasta oferta este putin mai buna decat cea de la Vodafone, dar sa nu uitam ca pentru a putea utiliza un astfel de telefon avem nevoie si de o optiune de internet, care este putin mai costisitoare. Costurile incep de la 2 euro pentru 10 MB cu trafic inclus, care nu este chiar suficient. Ar trebui sa aveti cel putin 100 MB, dar pentru care deja costurile se ridica la 4 euro. Sau, ati putea alege o optiune prin care ati avea 500 MB la un pret de 6 euro.



In continuare ma voi referi la Cosmote Romania
Cosmote Romania ofera o lista importanta de planuri tarifare avantajoase si cu diferite optiuni in ceea ce priveste bonusurile. Cea mai semnificativa optiune pe care o puteti alege e Cartela Vibe. Odata ce o incarcati cu cel putin 5 euro, veti activa extra-optiunea Xpand, care va acorda 75 de minute si sms-uri nationale, 3000 de minute gratuite si sms-uri in reteaua Cosmote din Romania si, lucrul cel mai important este ca prin aceasta optiune aveti un trafic de 75 de MB. Este chiar ieftin si avantajos! Acum tot ce trebuie este sa va luati un telefon mobil. Eu as recomanda un Motorola Defy.
Se pare ca reteaua Cosmote nu isi publica pe site tarifele, asa ca cel mai bine ar fi sa dati o fuga la unul din cele mai apropiate reprezentante Cosmote pentru a gasi oferta cea mai avantajoasa pentru dvs. Cum am mentionat si mai sus, Motorola Defy este un telefon mobil solid care isi merita banii.



In ultima parte vom acorda atentie retelei Digi.Mobile Romania
Digi.Mobile Romania este unul din putinii operatori de telefonie mobila care nu au in oferta telefoane mobile spre vanzare. Cu toate acestea exista si oferte de reincarcare Digi.Mob, prin care puteti naviga pe internet. Trebuie doar sa cumparati telefonul din alta parte. Puteti face o reincarcare Digi.Mobile cu orice suma doriti.  Din moment ce acest operator nu ofera un pachet in care sa fie incluse mesaje sau minute gratuite, creditul reincarcarea propriei cartele depinde doar de propria persoana. Totusi, tarifele sunt acceptabile. Costa 1,24 centi/minut in propria retea de telefonie mobila si fixa. De exemplu, in comparatie cu alte retele de reincarcare Orange, Vodafone, Cosmote, Dibi.Mobile este destul de scump, dar, ofera un trafic de 7,2 MB pentru doar 4,47 euro. Asta da oferta ! Totusi, nu as recomanda Digi.Mobile ca si plan de reincarcare a cartelelor telefonice.

In concluzie, as alege planul tarifar Vodafone. O incarcare Vodafone mi se pare mai mult decat acceptabila. Pe langa asta, Vodafone este singura retea care se axeaza cel mai mult pe clientii ce detin cartele prepaid.


vineri, 8 iunie 2012

Incarcare online in Romania


Iphone 4S- in 2 culori clasice
Iphone in 2 culori clasice
Daca ati calatorit vreodata in est-ul europei, cred ca ati observat imensele taxe pe care le presupun serviciile de roaming. Cash-flowul dvs. este afectat in mod negativ, scazand automat si pe deasupra, la intoarcerea in tara v-ar putea astepta o surpriza neplacuta, dat fiindca nu ati detinut o cartela sim pay as you go. Din fericire, Romania va ofera un plan variat de reincarcare online a cartelelor telefonice. Diferiti operatori detelefonie mobila stau la dispozitia dvs. pentru a va prezenta diferite oferte atractive de reincarcare online a creditului pe telefonul mobil. Cum spuneam, exista mai multe oferte de reincarcare online a cartelelor telefonice. Apeland la acesti furnizori de servicii telefonice puteti beneficia de o reincarcare online rapida si eficienta.     Ba chiar mai mult de atat, apeland la serviciul de reincarcare online a operatorilor de telefonie mobila, veti primi si un pachet bonus, mai precis spus, veti avea incluse minute gratuite. Apeland la programele de reincarcare online oferite de serviciile de telefonie din Romania pentru cartelele prepay, veti primi si un extra-credit.

Aici gasiti si lista operatorilor de telefonie mobila din Romania, dar si bonusurile de care veti beneficia daca va reincarcati cartela telefonica cu 10 euro.

Orange Romania (GSM)
Leader pe piata operatorilor de telefonie mobila din  Romania, cu un numar mai mare de 10 milioane de clienti
Bonus : prin fiecare reincarcare online a cartelei dvs. veti primi cadou 0,60 euro centi

Vodafone Romania (GSM)
Detine 7,6 milioane de utilizatori
Bonus : La fiecare reincarcare online veti beneficia de 0,40 euro centi

Cosmote Romania (GSM)
Cu 6,5 milioane de utilizatori (Cosmote detine o retea CDMA 2000, deci ati putea fi norocosi daca aveti un telefon american CDMA) Cosmote se axeaza mai mult pe creditul prepay si ofera un plan tarifar de reincarcare online a cartelelor telefonice foarte atractiv.   
Bonus : la fiecare reincarcare online a cartelei dvs. veti primi 50 de minute gratuite/sms.

Digi.Mobile Romania (GSM)
Are 1,3 milioane de utilizatori.
Nu stiu cu siguranta daca acest operator ofera bonusuri la reincarcare online sau nu.

Puteti sa va reincarcati cartela telefonica de Vodafone direct pe site-ul lor, dar pentru ceilalti operatori trebuie sa gasiti furnizori de servicii independente precum Fonmoney.com. Exista si alti furnizori ce ofera servicii de reincarcare online a cartelelor telefonice. De exemplu, transferto sau ezetop, dar acesti au un tarif taxabil destul de ridicat, intre 25%-50%. Pentru fiecare reincarcare online, Fonmoney aplica o taxa intre 7,5%-10%, asa incat acest operator de telefonie mobila ofera cel mai mic pret de pe piata.

Va rugam sa luati in considerare : dupa fiecare reincarcare online, operatorul va va trimite un sms care va va instiinta de actualul dvs. cont.  Va mai aducem la cunostiinta ca se va deduce si TVA-ul. De exemplu, printr-o reincarcare online cu 10 euro, se va beneficia de 8,06 euro.

In Bucuresti este foarte simplu sa ajungi in posesia unei cartele sim. Trebuie doar sa mergeti la unul din operatorii de telefonie mobila mentionati mai sus si cumparati o cartela sim. Aceste cartele se gasesc la aproape toate magazinele, asa ca, nu trebuie decat sa mergeti la cel mai apropiat magazin si va puteti reincarca telefonul. De obicei, cand cumparati acest serviciu de reincarcare online, nu va trebui sa reincarcati cartela imediat. Aceasta va fi deja reincarcata cu un anumit credit. Nu uitati ca in Romania, cartela dvs. prepay nu va fi dezactivata, daca nu beneficiaza de o reincarcare online constanta. Prin urmare, trebuie sa se faca o reincarcare online lunara a cartelei prepay. In caz contrar, nu veti mai putea primi decat apeluri de la alte persoane. Va fi o cartela pasiva, prin care nu veti mai putea suna alte persoane, doar la urmatoare reincarcare online. Dupa un an de zile, cartela sim va expira, de aceea e foarte important sa o reincarcati lunar. Unii operatori din retelele mobile va ofera posibilitatea sa extindeti durata de viata a cartelei prepay, fara sa folositi serviciul de reincarcare online. Totusi, pentru prelungirea valabilitatii cartelei trebuie sa achitati o taxa de 1 euro. Asa va veti putea pastra numarul de telefon.

Daca faceti o reincarcare online sau offline, incercati sa faceti o reincarcare online mai mare de 5 euro. Ar fi indicat cu 10 euro. In Romania, reincarcare onlinea medie este mai mica de 5 euro. Printr-o reincarcare online incepand de la 10 euro, veti putea beneficia de credit bonus, minute gratuite sau sms-uri.